The Rent Company en GO21

GO21 is een exclusieve, langdurige samenwerking aangegaan met The Rent Company, genaamd Easy Start by GO21!

De leerlingen en hun laptop. Zij vormen een onafscheidelijke combinatie in het onderwijs. Maar, weten de leerlingen altijd goed hoe ze goed met hun laptop omgaan? Vanuit de gedachte dat goed laptopgebruik essentieel is om de prestaties van de leerlingen te ondersteunen heeft GO21 de handen ineengeslagen met The Rent Company.

Het ideaal? Digitaal onderwijs dat toegankelijk is voor iedere leerling. Digitalisering heeft de afgelopen jaren een opmars gehad. Het is van belang dat iedere leerling toegang krijgt tot een laptop om hier aan mee te kunnen doen. Meer dan 500 scholen en ruim 200.000 leerlingen werken met een laptop via The Rent Company.

Easy Start by GO21 zal leerlingen niet alleen helpen aan nieuwe laptops, maar het zal ze ook leren hoe ze er mee om moeten gaan. Want hoewel veel leerlingen goed kunnen swipen en liken, schiet de daadwerkelijke digitale geletterdheid meestal tekort. Daarom heeft GO21 lesmodules ontwikkeld voor leerjaar 1 tot en met 3 die leerlingen kritisch leert kijken naar media-informatie en ze helpt om creatief om te gaan met apparaten en relevante software programma’s in het onderwijs.

Logo EasyStart by GO21

Mediawijsheid en ICT-basisvaardigheden

Naast de ICT-basisvaardigheden is de lesmodule aangevuld met relevante onderwerpen, zoals onder andere ‘Mediawijsheid’. Elk facet van onze samenleving raakt namelijk in hoog tempo doordrenkt van slimme apparaten, online oplossingen en nieuwe media. Daardoor verandert het  medialandschap continu, ook is het lastig om te bepalen wat correcte informatie is in het huidige medialandschap aangezien iedereen iets kan posten. Leerlingen zelf zijn doorgaans nogal overtuigd van hun digitale kunnen. Ze zijn immers opgegroeid tussen iPads en YouTube, niet tussen kranten en radio. Het is daarom steeds belangrijker om mediawijsheid in de klas te bespreken.

De module ‘Mediawijsheid’ biedt een breed scala aan gethematiseerde, actuele en interactieve lessen over ons gebruik van online media in deze tijd, zodat leerlingen er mediawijs mee kunnen omgaan. Om leerlingen uitleg te geven over de media, maar bijvoorbeeld ook over het grote belang bij het pesten van kinderen via het internet en dat ze zo leren sociaal met elkaar om te gaan. Zodat ze weten welke voordelen social media heeft, maar ook de gevaren daarvan. De lesstof is onder te brengen in bestaande vakken, te geven als zelfstandig vak. Maar het is ook geschikt voor autodidactische leerlingen.

Digitale geletterdheid beschikbaar voor alle scholen

Niet alleen scholen die samenwerken met The Rent Company kunnen gebruik maken van deze modules, het is ook beschikbaar voor andere scholen. Als leerlingen een eigen laptop hebben kan de school licenties inkopen om zo ook hun leerlingen digivaardig te maken en een eerste stap te bieden. 

Daarnaast staan de modules in de flexibele omgeving van Learnbeat, waardoor het materiaal volledig te personaliseren is. Docenten kunnen zelf binnen de module content aanpassen, toevoegen of verwijderen, wat zorgt voor veel vrijheid in de les. Het team van GO21 bestaat uit jonge en frisse studenten, die zorgen dat de stof continu actueel en relevant is.

samenwerking met The Rent Company

Easy Start by GO21 biedt een op maat gemaakte module die gericht is op het op weg helpen van leerlingen met hun laptop — en doet dit op een veilige en sociaal wenselijke manier. Immers, naast alle pluspunten die social media te bieden heeft, kan het ook gevaren met zich meebrengen. Vandaar dat naast het digiwijs maken van de leerlingen, ook een sociaal aangename online omgeving en interactie van leerlingen met elkaar hoog in het vaandel staan bij The Rent Company en GO21.

De lesmodule van
Easy Start by GO21 bestaat uit een basis van vier verschillende domeinen (ICT-basisvaardigheden, Mediawijsheid, Informatievaardigheden en Computational thinking) en indien een school het wenst is het mogelijk een compleet pakket te verkrijgen. GO21 adviseert de schoolinstelling graag voor meer informatie.

Deel dit bericht :

Wilt u weten hoe u concreet kunt starten met digitale geletterdheid?

Wij leveren maatwerk