Lesmateriaal leerlijn via Learnbeat

Samenwerking met learnbeat

Learnbeat is een online platform dat digitaal lesgeven en leren mogelijk maakt. GO21 werkt, net zoals toonaangevende uitgevers zoals ‘ThiemeMeulenhoff’, samen met Learnbeat. Voor zowel leerlingen als docenten biedt Learnbeat een digitale leeromgeving aan waarin opdrachten, presentaties en toetsen gemaakt en nagekeken kunnen worden. Alle modules die GO21 aanbiedt, zijn verkrijgbaar via Learnbeat. Uw school heeft zo al hun interactieve modules op één overzichtelijke plek tot uw beschikking.

Digitale leeromgeving

De presentaties, toetsen, theorie en opgaven die in Learnbeat staan zijn allemaal gericht op een zo interactieve en doeltreffende manier van lesgeven. Leerlingen zien in Learnbeat eenvoudig welke vooruitgang geboekt is en welke opdrachten nog voltooid moeten worden. Docenten bereiden hun lessen voor, delen de planning met de leerlingen en kunnen eenvoudig overzicht houden. Er kan ook getoetst worden in deze digitale omgeving. Dit alles is mogelijk door de single sign on functie en resulteert in meer aandacht voor de leerling.

Leeromgeving

De leerling kan desgewenst direct vanuit Magister, SomToday, Office of Google inloggen in de Learnbeat omgeving van GO21 met zijn of haar schoolaccount via single sign on. De leerling ervaart zo een overzichtelijk, gepersonaliseerd aanbod van de stof van GO21 in de online omgeving. Deze persoonlijke omgeving is opgebouwd uit de modules die de school heeft aangeschaft. Elke lesmodules bestaat uit een aantal hoofdstukken, waarin instructievideo’s, actuele fragmenten en bondige theorie-teksten staan. Daarnaast kan de leerling verschillende vragen beantwoorden: multiple choice, sleepvragen, stellingvragen en meer. Verder zijn er interactieve werkvormen van ‘cyber-weerwolven’ tot debat en is er aan het einde van elke les een toets en een begrippenlijst om de opgedane kennis te controleren. Op die manier worden leerlingen in staat gesteld om op de voor hen meest geschikte manier de stof tot zich te nemen.

Docentenomgeving

Docenten kunnen zelf informatie, bronnen en opgaven toevoegen, hebben live inzicht in de voortgang en resultaten van de leerlingen en kunnen opdrachten beoordelen. Learnbeat is zo een volledig leerlingvolgsysteem. Ook is er een mogelijkheid voor gepersonaliseerd leren, zodat scholen en docenten naar eigen wens vorm kunnen geven aan leren op maat.