Over ons

Digitale Geletterdheid is de toekomst

Het ontstaan van GO21
GO21 is in 2018 mede opgericht door Thomas Smit: ‘Vanuit onze ervaring met DeBijlesStudent hebben wij dagelijks contact met scholen, schoolbesturen, docenten en leerlingen. Gaandeweg deden scholen een steeds groter beroep op ons en werd ons gevraagd wat wij konden betekenen in het kader van onderwijs in de 21ste eeuw. Vanuit deze vraag is GO21 opgericht.’

Een doorlopende leerlijn met Digitale Geletterdheid
Samen met onze studenten van onder andere de TU Delft, Erasmus Universiteit en Universiteit Leiden, docenten van onze partnerscholen en input van alle leerlingen is er een doorlopende leerlijn ontwikkeld voor leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs. De doorlopende leerlijn van digitale geletterdheid omvat vier lespakketten genaamd; ICT-basisvaardigheden, Mediawijsheid, Informatievaardigheden en Computational Thinking. Deze lespakketten zijn in verschillende niveaus ontworpen, passend bij het niveau van iedere leerling. Zo heeft iedere leerling genoeg uitdaging bij het lezen en maken van de lesmodules van GO21.

digitale geletterdheid

Samenwerking SLO
De Stichting Leerplan Ontwikkeling (SLO) heeft door de toenemende mate aan media het vakportaal Digitale Geletterdheid opgesteld. GO21 heeft de vier digitale vaardigheden die SLO heeft bedacht uitgewerkt in verschillende lesmodules. GO21 volgt zo goed mogelijk de eisen op en behartigd de belangen van SLO om te kunnen voldoen aan de verplichte eisen voor voortgezet onderwijs scholen om in het nieuwe jaar Digitale Geletterdheid te verwerken in het schoolpakket. 

Scholen waar wij al mee samenwerken

Vooruitstrevend in het onderwijs van morgen

Tijdens onze studie in 2012 ontstond het ideaal om verschillende diensten voor het onderwijs aan te bieden. Een variant die betaalbaar is. We zijn onder andere begonnen met bijles en examentraining. Ons ideaal en passie voor ondernemerschap bleek een succes. Hierdoor hebben wij toentertijd DeBijlesStudent  opgericht. De afgelopen vijf jaar zijn we enorm gegroeid en leveren we diverse diensten ter aanvulling van het onderwijs. Enkele diensten die wij aanbieden zijn: huiswerkbegeleiding, bijles, lentescholen, zomerscholen, tijdelijke invalkrachten en surveilleren. Scholen weten ons te vinden en zien ons als een volwaardig samenwerkingspartner.

Vanuit onze ervaring met DeBijlesStudent hebben wij dagelijks contact met scholen, schoolbesturen, docenten en leerlingen. Gaandeweg deden scholen een steeds groter beroep op ons en werd ons gevraagd wat wij konden betekenen in het kader van onderwijs in de 21e eeuw. Vanuit deze vraag is GO21 opgericht. Samen met onze studenten van de TU Delft, Erasmus Universiteit en Universiteit Leiden, docenten van onze partnerscholen en input van alle leerlingen, hebben wij nu, in 2019, een doorlopende leerlijn ontwikkeld voor leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs.

GO21 is vooruitstrevend op het gebied van toekomstig onderwijs waarbij het getal 21 in onze naam verwijst naar de 21e eeuwse vaardigheden. Het opnemen van digitale vaardigheden in het lesprogramma van uw school biedt leerlingen een betere toekomstige arbeidspositie.
Als uitgever en aangever van digitale geletterdheid bieden we vernieuwend onderwijs en leveren wij voor het basis- en voortgezet onderwijs leerlijnen en lesmodules op maat. En als school creëert u een voorsprong op andere scholen in het aanbod van 21e eeuwse vaardigheden.

Onze missie

GO21 is een jong en dynamisch bedrijf, dit kenmerkt zich aan de vele jonge en enthousiaste werknemers die bij GO21 werkzaam zijn. Met dit team werkt GO21 hard om lesmodules te maken passend bij de 21e eeuwse samenleving. Iedere dag werkt het team van GO21 aan het verbeteren en perfectioneren van de ontworpen lesmodules, genaamd ICT-basisvaardigheden, Mediawijsheid, Informatievaardigheden en Computational Thinking. Samen wilt GO21 leerlingen in het voortgezet onderwijs, de samenleving van de toekomst, kennis laten maken met alles wat het digitale tijdperk te bieden heeft. Zodat de samenleving van de toekomst optimaal gebruik kan maken met de oneindige mogelijkheden die alle media te bieden heeft.

Thomas Smit

- Founder/Commercial Advisor

Ik ben Thomas Smit, de algemeen directeur van GO21 en DeBijlesStudent. Met veel passie leid ik beide bedrijven. Mijn activiteiten in het bedrijf variëren enorm. Vaak zul je mij zien op kantoor voor een (online) meeting, brainstormsessie of werkend achter mijn bureau. Daarnaast zul je mij ook vaak zien op de verschillende locaties van GO21 en DeBijlesStudent. Tijdens projectweken, huiswerk middagen en surveilleer sessies zul je mij geregeld langs zien komen om te controleren of alles gestructureerd zijn gang gaat. In mijn vrije tijd zul je mij vaak op een squashbaan of tennisveld zien. 

Heb je algemene vragen over GO21 en DeBijlesStudent of wil je mogelijke samenwerkingen bespreken, schroom dan niet om contact met mij op te nemen!