Werkwijze GO21

Digitale Geletterdheid als vak op school?

Welke werkwijze is het beste om Digitale Geletterdheid op school te implementeren? Wij hanteren standaard de volgende methodiek om scholen te assisteren bij dit proces:

Kennis maken met het team
Elke school is uniek qua samenstelling en achtergrond van de vakdocenten. GO21 is als organisatie gespecialiseerd in Digitale Geletterdheid en wil haar kennis graag met u en uw school delen. Als u contact met ons opneemt, gaan we graag met u in gesprek over de kernwaarden en visie van uw school op het gebied van Digitale Geletterdheid.

Presentatie op locatie
Beslissingsprocessen op scholengemeenschappen zijn soms complex en een goed begin is het halve werk. Dat is waarom onze werkwijze altijd begint met een afspraak bij u op locatie, we komen eerst kennismaken tijdens een presentatie voor de werkgroep, sectie en/ of directie.

Wensen inventariseren
Tijdens de geschiedenisles tijd besteden aan mediawijsheid: ‘nepnieuws en propaganda’ of werken aan ICT-basisvaardigheden: ‘spreadsheets’ tijdens de wiskundeles. Digitale geletterdheid kan wel degelijk gecombineerd worden met het bestaande vakkenpakket. Echter hebben wij ondervonden dat het beste resultaat wordt bereikt wanneer digitale geletterdheid een opzichzelfstaand vak is.

Een logische vervolgvraag is wie de lessen gaat verzorgen. Wij bieden de volgende opties:

  • Lessen worden verzorgd door docenten uit uw eigen docententeam
  • Lessen worden verzorgd door docenten van GO21
  • Of een combinatie van bovenstaande opties

Platform integratie met uw schoolsysteem
Onze doorlopende leerlijn Digitale Geletterdheid werkt via Learnbeat. Op deze wijze kunt u direct gebruik maken van het ingebouwde leerlingvolgsysteem en het uitgebreide dashboard. Daarnaast draagt Learnbeat bij aan drempelloos onderwijs, waarbij leerlingen en docenten eenvoudig met hun schoolmail kunnen inloggen.

Start met Digitale Geletterdheid
Er zal continue interactie plaatsvinden tussen GO21 en uw school om de kwaliteit van de lessen te waarborgen en de kritiek en feedback te verwerken in onze modules. Tussen 9.00 uur en 17.00 uur zijn we bereikbaar via Whatsapp of via de mail.

Meer informatie kunt u vinden in ons uitgebreide implementatieplan.

21e eeuwse vaardigheden op school

Vraag voor uw school vrijblijvend een proefles Digitale Geletterdheid aan.