Digitale Geletterdheid als vak op school?

Welke werkwijze is het beste om Digitale Geletterdheid op school te implementeren? Wij hanteren standaard de volgende methodiek om scholen te assisteren bij dit proces:

Kennis maken met het team

Elke school is uniek qua samenstelling en achtergrond van de vakdocenten. Als u contact met ons opneemt vragen we daarom eerst naar uw functie, hoe uw school graag werkt en welke wensen er ongeveer zijn.

Presentatie op locatie

Beslissingsprocessen op scholengemeenschappen zijn soms complex en een goed begin is het halve werk. Dat is waarom onze werkwijze altijd begint met een afspraak bij u op locatie, we komen eerst kennismaken tijdens een presentatie voor de werkgroep, sectie en/ of directie.

Wensen inventariseren

U kunt kiezen om de lessen door uw eigen docenten te laten geven, assistentie in te huren of de leerlijn compleet door GO21 te laten verzorgen. Modules zijn los te bestellen, als leerlijn of als projectweek. Wilt u online werken, heeft u al een digitaal platform waar we de modules in integreren of wilt u juist offline werken? Zo maar enkele belangrijke beslissingen waar u een keuze uit kunt maken die we eerst uitgebreid bespreken.

Aanbieding maken

We maken een offerte op maat. De meeste prijzen kunt vooraf berekenen via kosten Digitale Geletterdheid. De betalingscondities, voorwaarden, individuele afspraken etc werken we uit in een tekenklaar document wat u kunt bespreken met de collega’s.

Training Digitale Geletterdheid

Na ondertekening gaan we het team trainen. De vakgroep, sectie of directie heeft vaak extra begeleiding nodig bij de start van het traject. Per betrokken docent kan er een training of zelfs een bootcampsessie worden ingepland zodat u en uw collega’s de lesstof meester zijn voor de start van de leerlijn. Dit kan ook als er gebruik wordt gemaakt van studentdocenten, de trainingen zijn optioneel en individueel inzetbaar. Trainingen worden ingepland in overleg met uw docententeam.

Integratie met uw schoolsysteem

Heeft u al een leersysteem zoals Goformative of Learnbeat, dan kunnen wij de modules via dit systeem beschikbaar maken zodat u direct gebruik kunt maken van het ingebouwde leerlingen volgsysteem. Werkt u liever in een online omgeving dan krijgt u een inlog hiervoor. Voor scholen die liever werken met papieren versies printen we per leerling de hardcopy uit.

Start met Digitale Geletterdheid

Bij de start van bijvoorbeeld een eerste projectweek of les uit een leerlijn begrijpen we dat uw collega’s wat meer ondersteuning kunnen gebruiken. U kunt daarom kiezen om een van onze studentdocenten bij de start te betrekken zodat alles op rolletjes loopt. Zo maken we de opstap naar Digitale Geletterdheid op uw scholengemeenschap een stuk eenvoudiger.

21ste eeuwse vaardigheden op school

Vraag voor uw school vrijblijvend een proefles Digitale Geletterdheid aan.

Samen kennis maken?