Veurs Lyceum
- Leidschendam

Digitale Geletterdheid in Leidschendam

Op het Veurs Lyceum worden lessen ICT-basisvaardigheden en lessen mediawijsheid aan brugklassen gegeven. Deze lessen worden gegeven door één of twee studentdocenten. In deze lessen leren de leerlingen kritisch nadenken, informatie te toetsen en omgaan met verschillende apparaten. Het implementeren van de modules die GO21_ aanbiedt zorgt ervoor dat leerlingen beschikken over digitale vaardigheid. Klassen krijgen wekelijks een uur les in digitale geletterdheid.

Programmeren-in-de-klas
Veurs Lyceum leidschendam

Ervaring

Op het Veurs heeft een studentdocent meegeholpen bij de lessen ICT-basisvaardigheden voor de nieuwe brugklassers. De leerlingen krijgen op het Veurs aan het begin van hun schoolperiode een eigen laptop of Chromebook. Wij helpen ze om deze apparaten helemaal onder controle te krijgen. Ze krijgen dan drie middagen les in e-mail, Magister/Somtoday, werken in de cloud, veilig internetten en werken in Google Documenten, presentaties en Spreadsheets! Het is leuk om te zien dat de leerlingen vaak al zeggen veel te weten van computers maar na deze lessen aangeven toch nog meer te weten en ook echt voelen klaargestoomd te zijn voor hun digitale middelbare schooltijd!

Bekijk de website: https://www.veurslyceum.nl/

DeBijlesStudent

Het curriculum voor scholen zal in de toekomst gaan veranderen. Digitale Geletterdheid krijgt een plek in het verplichte curriculum van middelbare scholen. Om op deze veranderingen in te spelen heeft DeBijlesStudent de dochteronderneming GO21 B.V. opgericht. GO21 levert verschillende lesmodules aan scholen die alle onderdelen van het nieuwe curriculum behandelen. Van Informatievaardigheden tot Computational Thinking en van ICT-basisvaardigheden tot Mediawijsheid, GO21 zorgt ervoor dat uw school voorloopt op de rest!

DeBijlesStudent hecht erg veel waarde aan de feedback van onze samenwerkingspartners. Door het contact dat we met middelbare scholen hebben zijn er de afgelopen jaren een aantal hele mooie diensten ontstaan. Voor veel scholen is DeBijlesStudent door het bieden van deze diensten veel meer geworden dan enkel een aanbieder van huiswerkbegeleiding.

Door middel van een nauwe samenwerking met de school ondersteunt DeBijlesStudent waar nodig in het begeleiden van leerlingen. Hierbij streven wij ernaar om naast de beste prijs ook een hoog niveau van service te bieden. Zo zijn wij laagdrempelig, flexibel, altijd bereikbaar voor vragen en denken we graag mee bij het vinden van oplossingen.