Reijerwaard College
- Rotterdam

Digitale Geletterdheid op het Reijerwaard College in Rotterdam

Op het Reijerwaard College in Rotterdam worden lessen ICT-basisvaardigheden, mediawijsheid, informatievaardigheden en computational thinking gegeven aan eerste-, tweede en derde klassen. Deze lessen worden gegeven door docenten. In deze lessen leren de leerlingen kritisch nadenken, informatie te toetsen en omgaan met verschillende apparaten. Het implementeren van de modules die GO21 aanbiedt zorgt ervoor dat leerlingen beschikken over digitale vaardigheid. Klassen krijgen wekelijks een uur les in digitale geletterdheid.

docenten
Reijerwaard College

Ervaring

Zonder wrijving geen glans. Digitale Geletterdheid (DGL) op de Heemgaard gaat niet zonder slag of stoot. Zowel docenten als leerlingen zijn behoudend van aard. Samen met GO21 ontwikkelen we een vakoverstijgend curriculum waar inmiddels negen vaksecties in de onderbouw hun steentje aan bijdragen. Iedere leerling wordt bediend. Wij geloven dat DGL vakoverstijgend aanbieden de goede weg is. Geen specialisten met een voorkeur voor ICT inzetten binnen een apart vak DGL, maar van onderop aansluiten en DGL inpassen in het bestaande curriculum. Vakoverstijgend draagvlak creëren kost meer tijd en schuurt regelmatig, maar levert in onze ogen een duurzame en vooral gedragen mentaliteitsverandering. ICT is van ons allemaal.

Bekijk de website: https://www.heemgaard.nl/

DeBijlesStudent

Het curriculum voor scholen zal in de toekomst gaan veranderen. Digitale Geletterdheid krijgt een plek in het verplichte curriculum van middelbare scholen. Om op deze veranderingen in te spelen heeft DeBijlesStudent de dochteronderneming GO21 B.V. opgericht. GO21 levert verschillende lesmodules aan scholen die alle onderdelen van het nieuwe curriculum behandelen. Van Informatievaardigheden tot Computational Thinking en van ICT-basisvaardigheden tot Mediawijsheid, GO21 zorgt ervoor dat uw school voorloopt op de rest!

DeBijlesStudent hecht erg veel waarde aan de feedback van onze samenwerkingspartners. Door het contact dat we met middelbare scholen hebben zijn er de afgelopen jaren een aantal hele mooie diensten ontstaan. Voor veel scholen is DeBijlesStudent door het bieden van deze diensten veel meer geworden dan enkel een aanbieder van huiswerkbegeleiding.

Door middel van een nauwe samenwerking met de school ondersteunt DeBijlesStudent waar nodig in het begeleiden van leerlingen. Hierbij streven wij ernaar om naast de beste prijs ook een hoog niveau van service te bieden. Zo zijn wij laagdrempelig, flexibel, altijd bereikbaar voor vragen en denken we graag mee bij het vinden van oplossingen.