Het Grotius College
- Delft

Digitale Geletterdheid in Delft

Het Grotius college in Delft werkt al enige tijd samen met GO21_. Op het Grotius college worden naast ICT-basisvaardigheden ook mediawijsheid, informatievaardigheden en computational thinking gegeven aan brugklasleerlingen. Deze lessen worden gegeven door één of twee studentdocenten. In deze lessen leren de leerlingen kritisch nadenken, informatie te toetsen en omgaan met verschillende apparaten. Het implementeren van de modules die GO21_ aanbiedt zorgt ervoor dat leerlingen beschikken over digitale vaardigheid. Klassen krijgen wekelijks een uur les in digitale geletterdheid.

3d printing
het grotius college delft

Ervaring

Bij het geven van deze lessen zal de studentendocent de leerlingen helpen bij het maken van opdrachten in LearnBeat, een online leerprogramma. Dit programma wordt door Euomnia geleverd en bevat veel leerzame en interessante leerervaringen voor de eersteklassers. Deze opdrachten gaan bijvoorbeeld over het gebruiken van Word, OneDrive en Google Docs. De eersteklassers die deze opdrachten maken weten vaak nog niet hoe deze programma’s werken en hoe ze effectief gebruikt kunnen worden bij de lessen op school. Zo kunnen de leerlingen leren hoe ze op de makkelijkste manier snel hun opdrachten online kunnen opslaan en delen. 

DeBijlesStudent

Het curriculum voor scholen zal in de toekomst gaan veranderen. Digitale Geletterdheid krijgt een plek in het verplichte curriculum van middelbare scholen. Om op deze veranderingen in te spelen heeft DeBijlesStudent de dochteronderneming GO21 B.V. opgericht. GO21 levert verschillende lesmodules aan scholen die alle onderdelen van het nieuwe curriculum behandelen. Van Informatievaardigheden tot Computational Thinking en van ICT-basisvaardigheden tot Mediawijsheid, GO21 zorgt ervoor dat uw school voorloopt op de rest!

DeBijlesStudent hecht erg veel waarde aan de feedback van onze samenwerkingspartners. Door het contact dat we met middelbare scholen hebben zijn er de afgelopen jaren een aantal hele mooie diensten ontstaan. Voor veel scholen is DeBijlesStudent door het bieden van deze diensten veel meer geworden dan enkel een aanbieder van huiswerkbegeleiding.

Door middel van een nauwe samenwerking met de school ondersteunt DeBijlesStudent waar nodig in het begeleiden van leerlingen. Hierbij streven wij ernaar om naast de beste prijs ook een hoog niveau van service te bieden. Zo zijn wij laagdrempelig, flexibel, altijd bereikbaar voor vragen en denken we graag mee bij het vinden van oplossingen.