Cadeaupakketten van GO21

Decemberdagen

De decemberdagen komen er weer aan en ook bij ons op het kantoor van GO21. Deze dagen kenmerken zich met de koude avonden en korte dagen, maar ook aan alle festiviteiten die deze maand met zich meebrengt, zoals Sinterklaas, kerst en oud & nieuw. Tijdens deze dagen staat er op het kantoor van GO21 een feestelijke kerstboom die versierd is met lichtjes en zilveren en gouden ballen. Onder de kerstboom zijn dit jaar speciale cadeautjes neergezet om te geven aan diverse voortgezet onderwijs scholen in Nederland.

Cadeaupakket speciaal voor jou

Onder de kerstboom heeft GO21 een mooi pakket samengesteld om als cadeautje te geven aan verschillende voortgezet onderwijs scholen om hen kennis te laten maken met de lesmodules van digitale geletterdheid. In het cadeaupakket zit een flyer met een barcode waarmee je met één klik op onze website komt! Daarnaast zitten in het pakket meerdere tools om je device schoon te houden. Het is belangrijk om jouw mobiel, iPad of laptop altijd netjes te houden voor gebruik. Daarnaast heeft GO21 wat lekkers in het pakket zitten en een speciale tool om je niet alleen achter je device te laten zitten, maar ook in beweging te houden. Kortom, er zit dus van alles in het pakket om je kennis te laten maken met de verschillende lesmodules van digitale geletterdheid, je zo goed mogelijk voor te bereiden op deze modules en niet te vergeten: een lach op jouw gezicht te creëren!

Scholen targeting

We leveren de pakketjes het liefste persoonlijk af bij elke middelbare school. Helaas zou dit voor ons een veel te grote taak zijn. Sinterklaas is immers de enige goedheiligman die iedereen voorziet van cadeautjes. De scholen waar we veelal langs gaan zijn voortgezet onderwijs scholen waar collega’s van ons vroeger op hebben gezeten. Daarnaast leren wij tegenwoordig via alle sociale media ook steeds meer middelbare scholen kennen! Deze voortgezet onderwijs scholen worden benaderd en krijgen een mooi cadeau pakketje toegestuurd.

Digitale geletterdheid, wat houdt het in? 

Maar, wat houden de modules van digitale geletterdheid nu precies in? GO21 heeft omtrent digitale geletterdheid vier lesmodules ontworpen genaamd ICT-basisvaardigheden, informatievaardigheden, mediawijsheid en computational thinking. Deze vier lesmodules zijn ontworpen in Learnbeat. Learnbeat is een online lesprogramma. Doordat de digitale geletterdheid modules in Learnbeat zijn ontworpen kunnen de lesmodules gemakkelijk aangepast worden en op maat gemaakt worden om zo de gewenste lesmodules aan te kunnen bieden per school. De lesmodules zijn te karakteriseren aan de doorlopende leerlijn. Zo zijn bijvoorbeeld voor het lespakket ICT-basisvaardigheden voor leerjaar 1, 2 en 3 lessen gemaakt die naadloos op elkaar aansluiten. In het tweede jaar gaan de theorie en opdrachten verder in op hetgeen dat in het eerste jaar is uitgelegd. Daarnaast is in Learnbeat ook een onderscheid gemaakt tussen de verschillende schoolniveaus. De onderwijsniveaus vmbo, havo en vwo hebben op deze manier allemaal de gewenste moeilijkheidsgraad en de juiste uitdaging.

Cruisen naar jouw school

GO21 heeft dus verschillende cadeaupakketten gemaakt om af te leveren aan de scholen. Echter, al deze cadeaupakketten moeten natuurlijk ook op het juiste adres afgeleverd worden. Onze collega Ties, werkend op het hoofdkantoor van GO21, heeft deze dagen veel rondgereden om de eerste cadeaupakketten naar meerdere voortgezet onderwijs scholen te brengen! De route die Ties voor het laatst heeft gemaakt ging door Amsterdam. Zo is Ties de afgelopen week door Amsterdam geraced om zo aan iedere middelbare school persoonlijk het cadeaupakket af te leveren.  

Ervaringen van Ties

Ties heeft veel positieve ervaringen overgehouden aan het afleveren van de cadeaupakketten: ‘’Op vrijwel iedere school word ik met open armen ontvangen. Ik voel me net de kerstman. We hebben docenten informatica via LinkedIn of via ons eigen netwerk getarget en de pakketjes worden speciaal aan degene afgeleverd. Ik heb het idee dat ze bij de receptie altijd een beetje jaloers zijn op deze persoon. Meestal ontvangen we binnen no time bericht van een goede ontvangst van het cadeaupakketje en de gelukkigen zijn altijd razend enthousiast! Ik haal er energie uit om de blije gezichten te zien van de personen die het cadeau pakketje hebben ontvangen en hoop dan uiteraard dat de school ook wat heeft aan het pakketje en de lesmodules kan integreren in de school.”  De komende weken zal Ties zijn roadtrip verder afmaken naar nog meer voortgezet onderwijs scholen. Naar welke stad zal Ties de volgende keer toe moeten gaan?

Ook een cadeaupakket?

Heb jij als middelbare school nog geen cadeaupakket mogen ontvangen, maar zou je die graag willen krijgen? Dan brengt onze collega Ties dit pakket met grote toewijding persoonlijk naar jouw school toe! 

Deel dit bericht :

Wilt u weten hoe u concreet kunt starten met Digitale Geletterdheid?

Wij leveren maatwerk